Tuesday, August 3, 2010

kehidupan yang hampir sebulan..

assalamualaikum wbt....kpd semua...(alamak,terboria la plak)..
nway,ape khabar ari ni?? moga segala yang terjadi ada hikmah di sebaliknya..
**************************
wah!!!!!bila di bilang guna jari,dah sebulan aku duduk kat johor ni..rase cam sekejap je...wlaupun hidup baru sebulan,alhamdulillah,hampir 77% aku dapat mengetahui jalan2 di dalam kampus ni...memang agak besar..huhu..

pada mulanya,aku agak terkejut dengan suasana dan cara pembelajaran di sini..bukan apa...cuma,siatem pembelajaran di sini lebih bergantung kepada teknologi....ya,pantas sekali namanya uni.technology....dah la aku ni agak buta it...tp,lama kelamaan,mula selesa dan dapat menyesuaika diri di sini..
urm..nak cerita sedikit la tentang sistem kat sini..

boleh di katakan, proses pembelajaran,nota,quiz,exam menggunakan e-learning..setiap siswa dan siswi mesti mempunyai acid number untuk membuka aimsweb..aimsweb berfungsi sebagai medium antara diri siswa dan unuvrsiti..hutang,saman,markah,etc..semuanya ada di laman aimsweb..
e-learning pulak,untuk siswa mendapatkan nota daripada lecturer...x download nota,x dapat la nak catch up apa yang lecturer cakap kat dalam kuliah..huhu....mula2,rase cam bebal jea nak guna semua mende alah ni... manual kan senang..tp,bila di fikir balik,bagus juga.....at least,dapat la sedikit sebanyak ilmu tentang teknologi....kan....

*******************************

kelas pulak,setakat ni,alhamdulillah la...tapi,kadang2,ada juga terasa seperti budah sek. tknik..almaklumlah,seumur hidup tak pernah langsung pegang set LK,apatah lagi belajar..tapi,sekarang,aku kene belajar melukis pulak..nak draw gambar kotak dengan lengkungan hujung,jadi seperti gambar kubur dengan batu nisan yang senget..lawak pulak bila di fikirkan...

**********************************

salah satu subjek yang wajib au ambil untuk sem ni,adalah subjek keselamatan bebgkel..huhu..bunyi macam lawak..tapi,masuk2 jea,dah kene settlekan seminar untuk fakulti pendidikan..huh!!!nway,that is learning process..we gain the knowledge..isn't it??

**********************************

disebabkan utm ni agak besar,dan fakulti agak jauh dari kolej,maka transport seperti bas disediakan oleh pihak u..tp,jarak antara kolej aku dengan fakulti,x la jauh sangat..15 mins berjalan kaki...exercise di awal pagi... =] ramai yang mengambil keputusan untuk menunggu bas ke fakulti..bukan aku x nak menggunakan kemudahan yang ada..tapi,jalan kaki amat seronok....wee~~~~~

anyway,menjadi student amat seronok bagi aku...alhamdulillah,banya yang aku dapat sepanjang menjadi student..dari dulu,kini,dan selamanya..... its really enjoyable!!!!!!!!

> FREE PALASTINE <
WALLAHU A'LAM..

No comments:

Post a Comment