Wednesday, February 25, 2015

rasa yang sama

salamun alaik..

alhamdulillah.. it's too long didn't wrote anything here. fuhh..

alhamdulillah.. now, after done my academic session, Allah letak sy stay bersama family. :)
mungkin Allah nak biar sy birrul walidain.. hihi.. biiznillah..

ok.. bila Allah meletakkan kita di satu post and situasi yang baru, pasti ad cabaran dan juga adaption process yang perlu kita lalui. Allahu.. Alhamdulillah. Allah memberikan sy satu cabaran baru. pasti, sesiapa yang telah get involve dalam dunia tarbiyah, bulatan gumbira, pasti akan menghadiri progrem2 tarbiyah. yup!! dan bila duduk dengan family, and sedang juga menjalani adaption process, pasti kte akan merasai mujahadah2 akhawat yang sangta strggle dengan tarbiyah diri dan juga family. sy sangat kagum dengan akhawat yang dapat menjaga dua2 ini dengan sangat baik. sy sangat tabik. bagaimana mereka melakukannya? pasti tadhiyah yang sangat besar mereka lakukan. Allahu...

dan kini, apabila sy menghadapinya, baru sy benar2 merasai.. perasaan mereka.
dan juga, pasti sy perlu untuk duduk2 dan BBT dengan akhawat2 qawiy tersebut untuk mempelajari skills bagaimana mahu deal dengan keadaan sebenar. actually, you just can name and goreng bahan2 untuk memberi kefahaman kepada akhawat yang sedang menghadapi masalah keterikatan dengan family. tapi, you just have to pass through the real situation, barulah kte akan merasai perasaan yang sebenarnya. and barulah seorang murabbi akan mengetahui masalah mutarabbinya. bukan hanya terus berprasangka dengan keadaan sebenar akhawat tersebut. and sebagai akahwat sekeliling, pelulah antum terus memberikan sokongan yang sangat solid kpd akhawat yang sedang diuji. jangan pernah meninggalkan ..

jalan tarbiyah ini sememangnya dahsyat. sy sangat amaze dengan seorang akhawat yang sanggup untuk korbankan masa cutinya dan kembali ke Malaysia hanya untuk mncari akhawat yang dikatakan hilang dari radar, Oh My !! alasan akhawat tu senang and simple je.

"Tarbiyah ini milik kita bersama."


btw.. yup !! tarbiyah ini milik kita bersama. jiwa kita bersatu. and akhawat juga harus memahi dan menolong. kerana.. jiwa2 murni dan juga suci ikhlas yang akan buat kte lebih jelas tarbiyah ini sifatnya bagaimana.# selamat bertadhiyah. doakan saya :')

No comments:

Post a Comment